Hösten nalkas och mustiga recept likaså

 

Hösten är för många en mysig och vacker tid. Skiftande färger i naturen med en god varm kopp choklad. Det är en tid där väldoftande värmeljus tas fram och avnjuts i sällskap av himmelska höstgrytor och soppor.

 

HöstgrytaMånga lämnar nu sommarstugan för säsongen. Men än går det att avnjuta höstens intågande. Hösten bjuder även den på många härliga aktiviteter- både inomhus och utomhus. Är du en matfantast är tiden kommen för härliga grytor och soppor. Utbudet går att variera med exempelvis goda recept med fläskytterfile. Det kan du använda för en härlig mustig höstgryta. Låt dig också inspireras av höstmarknaders alla influenser. Lokala mat- och hantverksmarknader erbjuder massor av inspiration vad gäller höstens råvaror. Hantverk- ett gjutjärn för grytan- goda delikatesser och olika tillbehör. Mynewsdesk.com tipsar bland annat om prisbelönta syltsorter och gårdsbutiker. Hösten bjuder också på flertalet olika mässor och event att ta del av. Låt dig inspireras av TV- kockar som delar med sig av fantastiska smakkombinationer. Våga testa dig fram med hjälp av kokböcker eller recept online.

 

Piffa till höstens vardag

 

Gp.se bjuder på härliga hösttips. Om du är en grytperson som exalteras av det mustiga puttrandet, är hösten definitivt din säsong. Det kan tyckas vara mycket jobb kring grytan men den sköter oftast sig själv. Här får du experimentera med kryddor och flera olika smakkategorier. En fläskgryta kan ha en gräddig bas för att brytas av med ett toppande tillbehör som är syrligt. Söker du en matutmaning kan du dessutom tipset som dn.se skriver om. Du kan använda dig av en bokstav som alla ingredienser ska bestå av i din matlagning. I det här fallet får du en riktigt spännande gryta. Ett annat härligt och annorlunda matlådetips är en långkokt chiligryta med en marinad på cola och chili- till ett lime-ris.