Att välja eko i sina matkassar

Ett ökat utbud ger din matkasse en större ekologiskt variation. Regeringens satsning på ekologiska livsmedel kommer att öka möjligheterna. På konsumenternas efterfrågan kommer satsningen att träda i kraft under 2018. Målet är att 30 procent av den svenska jordbruksmarken svara ekologiskt certifierad.

 

matkasseDe tre senaste åren har konsumenternas efterfrågan på ekologisk mat ökat markant. Idag har det blivit lätt att välja ekologiskt då många handlar sin mat på nätet. Antingen i färdiga matkassar eller i självplock. Matkassarnas utbud har expanderat de senare åren som det går att ta del av här www.matkasseguiden.se. Den ekologiska produktionen har helt klart ökat i Sverige. Det har dock inte skett i samma takt som efterfrågan vilket regeringen nu vill ändra på uppger regeringen.se.

 

Tid och miljö går faktiskt hand i hand

 

Idag har vi tidsbrist. Att få ihop sin vardag är för många en stressfaktor. Smarta tidseffektiva lösningar är då särskilt tacksamma. Fler och fler handlar sin mat på nätet för att frigöra tid. Att gå till en fysisk butik och handla efter jobbet eller med småbarn är ett stressmoment för många. Enligt dn.se spenderar en stor andel person tre till fyra timmar i veckan på att handla. Men nu handlar alltfler även dagligvaror på nätet som dagenshandel.se skriver om. Möjligheten att kunna handla kassar du själv sätter ihop eller färdiga matkassar är generellt en oerhört tidseffektiv och tacksam kontrast.  När stress inte heller är ett faktum har du mer tid att göra medvetna val. Det ekologiska utbudet är verkligen utbrett idag. Du kan i princip välja och vraka på matkassar och recept. Att välja miljövänlig mat i Sverige idag har blivit viktigare. Den tillökningen ger också miljövänligare lösningar exempelvis i fråga om logistikflöde.